Frittata met asperges, ham en spinazie

25 MIN
2 personen
Frittata met asperges, ham en spinazie

Asperges à la Flamande, maar dan in een originele versie van een frittata! Een heerlijke combinatie van een zachte omelet, asperges, spinazie en hamblokjes. Daarbij komt een fris slaatje van veldsla en klassieke Franse vinaigrette. Wie is er klaar voor de lente?

Ingrediënten

  • 250 g witte asperges
  • 4 bio-eieren
  • 100 g spinazie
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 100 g hamblokjes
  • 1 sjalot
  • 1 zakje veldsla
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl suiker
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de asperges en verwijder de harde uiteinden. Snij ze in stukjes van 3 cm. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de asperges toe. Laat 5 minuten koken. Giet af.
  2. Breek de eieren in een grote kom en klop los, kruid met peper en zout. Hak de spinazie grof en voeg toe. Voeg de voorgekookte asperges toe. Voeg de geraspte harde kaas en hamblokjes toe. Meng voorzichtig.
  3. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en schenk er het eimengsel in. Zet een deksel op de pan. Laat 15 minuten zachtjes garen. Controleer regelmatig of de frittata gaar is.
  4. Snij de sjalot fijn. Doe in een kommetje, samen met de wittewijnazijn, mosterd en suiker. Meng goed. Voeg dan al roerend de extra vierge olijfolie toe en per persoon 1 koffielepel water. Kruid met peper en zout. Dit is de vinaigrette.
  5. Laat de frittata voorzichtig op een groot bord glijden. Snij in spieën en serveer er de veldsla met de vinaigrette bij.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 467.37 kcal
Koolhydraten 8.83 g
waarvan suikers 5.33 g
Vet 34.24 g
waarvan verzadigd 9.11 g
Proteïnen 31.29 g
Vezels 3.4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin