Frisse salade met gerookte zalm en geroosterde pastinaak

25 MIN
2 personen
Frisse salade met gerookte zalm en geroosterde pastinaak

Lekker lichte inspiratie uit de Scandinavische keuken! We maken een heerlijke salade met geroosterde pastinaak, dille, gerookte zalm en een frisse yoghurtdressing. Supergemakkelijk om te maken en toch zo lekker. Dit wordt een nieuwe klassieker!

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 1 teentje knoflook
  • 1 komkommer
  • 10 g dille
  • ½ limoen
  • ½ potje magere yoghurt
  • 100 g kropsla
  • 150 g gerookte zalm
  • 1 el olijfolie
  • 3 el mayonaise
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaken en snij ze in blokjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pastinaakblokjes op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout. Leg de ongepelde knoflook ook op de bakplaat. Zet 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
  2. Snij de komkommer in fijne blokjes. Hak de dille fijn. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid limoen en snij dan in partjes.
  3. Doe de aangegeven hoeveelheid yoghurt, mayonaise, limoenzeste, de wittewijnazijn en de helft van de dille in een kom en meng goed. Haal de ongepelde knoflook uit de oven en duw het zacht geworden vruchtvlees uit het velletje. Meng ook door het yoghurtsausje, samen met een snuf peper en zout.
  4. Schik de kropsla op borden. Schep hierbij de geroosterde pastinaak. Verdeel de gerookte zalm en de komkommerblokjes over de borden. Druppel er het sausje over en werk af met de rest van de dille. Serveer er een limoenpartje bij.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 569.66 kcal
Koolhydraten 30.63 g
waarvan suikers 6.85 g
Vet 39.45 g
waarvan verzadigd 6.3 g
Proteïnen 20.59 g
Vezels 9 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin