Frisse clementinesalade

15 MIN
2 personen
Frisse clementinesalade

Deze frisse salade met clementines, sinaasappel, granaatappel en feta zorgt voor een ware vitamineboost tijdens de herfst en winter.

Ingrediënten

  • 1 bosje veldsla
  • 1 sinaasappel
  • 3 clementine
  • 1 rode ui
  • 1 granaatappel
  • 100 g feta
  • 1 kl honing
  • ½ kl mosterd
  • 1 el honing

BEREIDING

  1. Maak de blaadjes van de veldsla los was ze goed en verdeel ze over een grote schotel.
  2. Schil 2 clementines en de appelsien. Verdeel in partjes en schik ze op de veldsla.
  3. Pers het sap uit van 1 clementine en meng het met 1 koffielepel honing, 1/2 koffielepel mosterd en 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout.
  4. Snij dan ook de granaatappel in twee en haal de rode pitjes eruit. Pel de kleine ui en snipper fijn. Verkruimel als laatste de fetakaas.
  5. Strooi de granaatappel pitjes, ui en fetakaas over de appelsienen en clementines.
  6. Werk af met de vinaigrette.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 273.33 kcal
Koolhydraten 31.55 g
waarvan suikers 25.83 g
Vet 11.6 g
waarvan verzadigd 7.73 g
Proteïnen 9.36 g
Vezels 4.79 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin