Frisse aardappelsalade met ei, dille en gerookte makreel

25 MIN
2 personen
Frisse aardappelsalade met ei, dille en gerookte makreel

Een heerlijke Scandinavisch-geïnspireerde frisse aardappelsalade! Gekookte krieltjes, knapperige little gem salade, gekookte eitjes, een snelle zelfgemaakte pickle van komkommer en rode ui, gerookte makreelfilet en afgewerkt met een mayonaisedressing. De Nordic keuken in een gemakkelijke home made versie!

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 2 bio-eieren
  • 10 g dille
  • 1 little gem
  • 2 gerookte makreelfilets
  • 4 el mayonaise
  • 2 kl suiker
  • 2 el wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Was en halveer de krielaardappelen. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de krielaardappelen 15 minuten. Giet af en laat afkoelen.
  2. Was en snij de komkommer in fijne plakjes. Snij de rode ui in zo fijn mogelijke plakjes. Leg een handdoek (of stevig keukenpapier) in een zeef en doe hierin de komkommer en ui en overstrooi dan royaal met zout. Zet even opzij.
  3. Kook de eieren 7 minuten. Spoel ze onder koud water, pel ze en snij ze in kwartjes. Pluk de takjes dille. Maak de blaadjes los van de little gem. Breek de gerookte makreel in hapklare stukjes.
  4. Knijp de komkommer en rode ui uit, spoel goed met water en laat opnieuw uitlekken. Meng in een kom de wittewijnazijn en de suiker en voeg de komkommer en de rode ui toe. Kruid met peper en meng goed. Laat marineren.
  5. Schep de komkommer en rode ui uit de marinade. Doe de mayonaise in een kommetje en meng er per persoon 1 koffielepel van de komkommermarinade door.
  6. Schik de little gem op borden. Verdeel daarover de gekookte krieltjes, de gerookte makreel, de stukjes gekookt ei en de gemarineerde komkommer en rode ui. Druppel er de mayonaisedressing over. Kruid met peper en werk af met de dille.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot woensdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 838.9 kcal
Koolhydraten 51.81 g
waarvan suikers 14.02 g
Vet 54.28 g
waarvan verzadigd 11.96 g
Proteïnen 32.99 g
Vezels 8.79 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin