Laat de morieltjes een halfuur weken in lauw water. Spoel ze nadien goed na en laat uitlekken. Zeef ondertussen het weekvocht en vang op.
Kruid de kippenreepjes met peper en zout en bak ze 3 minuten aan in de olijfolie. Haal ze dan uit de pan en laat rusten.
Laat in dezelfde pan de boter smelten en stoof er de sjalotsnippers in aan. Strooi er de bloem over en roer glad. Schenk er geleidelijk aan het weekvocht, de morieltjes en de kippenbouillon bij. Breng aan de kook.
Voeg de kippenreepjes toe en laat 10 minuten al roerend koken. Doe er de room en erwten bij en laat nog 8-10 minuten pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft. Kruid naar smaak af met peper en zout.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.