Fregola sarda met oesterzwam, pistache, grillkaas en sinaasappeldressing

20 MIN
2 personen
Fregola sarda met oesterzwam, pistache, grillkaas en sinaasappeldressing

Een winterse pastasalade? Het kan én het is overheerlijk! We maken fregola sarda, dat zijn pastabolletjes uit Sardinië met een heerlijke bite, met gebakken oesterzwammen, rucola, crunchy pistachenootjes, smeuïge grillkaas en een verrassende sinaasappeldressing voor erbij. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 130 g fregola sarda
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g oesterzwammen
  • 30 g pistachenoten
  • 1 sinaasappel
  • 1 stick honing
  • 50 g rucola
  • 200 g grillkaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de fregola sarda beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af en spoel met heet water.
  2. Pers de knoflook. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Hak de pistachenoten grof.
  3. Was en rasp de schil van de sinaasappel. Pers het sap uit. Doe het sap en de zeste van de sinaasappel in een kommetje en voeg de extra vierge olijfolie, de honing en peper en zout toe. Meng goed tot een dressing.
  4. Was de rucola en laat uitlekken.
  5. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de oesterzwammen en de knoflook toe. Roerbak tot de oesterzwammen mooi goudbruin gebakken zijn. Kruid royaal met peper en zout.
  6. Dep de grillkaas droog en snij in plakjes. Verhit een grillpan en bak de plakjes grillkaas 3 minuten per kant.
  7. Meng de fregola sarda met de oesterzwammen, de rucola en de dressing. Schep in borden en verdeel er de grillkaas over. Overstrooi met de grofgehakte pistachenoten en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 861.55 kcal
Koolhydraten 62.39 g
waarvan suikers 12.77 g
Vet 49.4 g
waarvan verzadigd 19.31 g
Proteïnen 35.87 g
Vezels 12.96 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin