Fregola sarda met merguez en kruidige tomaten-groentesaus

25 MIN
2 personen
Fregola sarda met merguez en kruidige tomaten-groentesaus

Een heerlijk Midden-Oosters geïnspireerd gerecht met pastabolletjes, een kruidige tomaten-groentesaus en pittige merguezworstjes. Heel gemakkelijk om te maken en zo hartverwarmend! Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 1 courgette
  • 1 kl komijn
  • 130 g fregola sarda
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 kl harissa
  • 300 g merguezworsten
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes. Snij de courgette in fijne blokjes.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een stoofpot en voeg de ui toe. Stoof 2 minuten. Voeg dan de courgette, wortel, knoflook en komijn toe. Stoof 2 minuten op matig vuur. Voeg dan per persoon 2 eetlepels water toe en laat nog 8 minuten stoven. Roer regelmatig om.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook. Voeg de fregola sarda toe en laat 8 minuten koken. Giet af en spoel met heet water.
  4. Hak ondertussen de peterselie fijn.
  5. Voeg de tomatenblokjes en de harissa (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe aan de groenten. Roer goed om. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat nog 8 zachtjes minuten pruttelen.
  6. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de merguezworsten 3-4 minuten per kant.
  7. Serveer de fregola sarda met de kruidige tomatensaus en de merguezworsten. Overstrooi met fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 916.92 kcal
Koolhydraten 77.43 g
waarvan suikers 19.7 g
Vet 45.67 g
waarvan verzadigd 9.59 g
Proteïnen 44.4 g
Vezels 12.16 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin