Fregola sarda met geroosterde pompoen en grillkaas

30 MIN
2 personen
Fregola sarda met geroosterde pompoen en grillkaas

Een zalig Midden-Oosters geïnspireerd gerechtje met frisse fregola sarda - dat zijn pastabolletjes - met daarbij geroosterde pompoen, pastinaak en plakjes grillkaas. Een vegetarisch toppertje!

Ingrediënten

  • ½ flespompoen
  • 1 pastinaak
  • 2 kl ras el hanout
  • 130 g fregola sarda
  • 10 g munt
  • ½ citroen
  • 1 stick honing
  • 200 g grillkaas
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de pompoen in blokjes van 2 centimeter. Schil en snij de pastinaak in balkjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik er de pompoen en pastinaak op. Kruid met peper, zout en de ras el hanout. Besprenkel met de olijfolie. Rooster de groenten 20 minuten in de oven, schep halverwege om.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de fregola sarda beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af.
  3. Snij de munt fijn. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen en pers het sap. Doe de extra vierge olijfolie, honing, citroenzeste en -sap, de helft van de munt en peper en zout in een kommetje en meng goed.
  4. Snij de grillkaas in plakjes. Verhit een grillpan en bak de plakjes grillkaas 2-3 minuten per kant.
  5. Meng de fregola sarda met de dressing. Schik er de geroosterde groenten op. Leg er plakjes grillkaas op, strooi er de rest van de munt over en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 986.99 kcal
Koolhydraten 94.53 g
waarvan suikers 17.66 g
Vet 49.45 g
waarvan verzadigd 19.27 g
Proteïnen 35.33 g
Vezels 9.8 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin