Freekeh-burgers met een komkommersalade

80 MIN
4 personen
Freekeh-burgers met een komkommersalade

Deze vegetarische freekeh-burgers zijn heel makkelijk te bereiden en supergezond. Serveer met een verfrissende feta-komkommersalade.

Ingrediënten

  • 250 g freekeh
  • 2 wortelen, geraspt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g speltmeel
  • 100 g broodkruim
  • 1 ei
  • 2 el olijfolie
  • 1 handvol koriander, fijngehakt
  • 1 kl ras el hanout
  • Voor de komkommer-feta salade

  • 1 komkommer, in fijne plakjes
  • 1 rode ui, in fijne ringen
  • 80 g feta
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 1 el dille, fijngehakt
  • 1 el munt, fijngehakt

BEREIDING

  1. Kook de freekeh gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Stoof de ui met de look aan in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de wortelen toe en roerbak enkele minuten.
  3. Doe de freekeh met de groenten en de koriander in een kom en roer goed om. Schep in een keukenmachine en laat kort mixen. Voeg dan het ei en de broodkruimels toe. Kruid bij met de ras el hanout, peper en zout.
  4. Zet het mengsel een uurtje in de koelkast en laat stevig worden.
  5. Maak ondertussen de salade. Meng de plakjes komkommer met de uiringen, de dille en de feta.
  6. Meng de munt met de olijfolie en de citroen tot een vinaigrette en kruid bij met peper en zout. Meng de vinaigrette door de salade.
  7. Vorm 4 burgers en haal ze door het speltmeel. Bak beide kanten 3-4 minuten goudbruin in de olijfolie.
  8. Verdeel de burgers over de borden en serveer met de komkommer-feta salade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 608.04 kcal
Koolhydraten 77.12 g
waarvan suikers 12.38 g
Vet 23.71 g
waarvan verzadigd 5.93 g
Proteïnen 23.98 g
Vezels 5.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin