Frangipanetaart met bladerdeeg

50 MIN
4 personen
Frangipanetaart met bladerdeeg

Deze frangipanetaart is heel makkelijk om te maken, en je zal er toch goed mee kunnen scoren bij je tafelgasten. Versier met reepjes van restjes deeg.

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 100 g abrikozenconfituur
  • 150 g amandelpoeder
  • 50 g bloem
  • 2 eieren
  • 125 g suiker
  • 125 g poedersuiker
  • 200 g boter

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng in een kom het amandelpoeder met de bloem, de suiker, de boter en de eieren. Roer met een garde alles tot een glad geheel.
  3. Leg het bladerdeeg in de taartvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem. Smeer er de abrikozenconfituur op. Giet hierover het amandelmengsel. Zet de taart 35 minuten in de oven.
  4. Meng ondertussen de poedersuiker met een beetje water tot een glazuur. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen. Schenk hierover het glazuur en laat hard worden.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1195.01 kcal
Koolhydraten 115.33 g
waarvan suikers 79.77 g
Vet 76.3 g
waarvan verzadigd 35.03 g
Proteïnen 16.05 g
Vezels 5.8 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin