Frambozen pavlova met orange curd en fruit

250 MIN
6 personen
Frambozen pavlova met orange curd en fruit

Wat een plaatje, deze prachtige pavlova met orange curd en fruit! Zet hem in het midden van de tafel en geef je gasten elk een lepel. Aanvallen maar, wat een feest! Zowel de pavlova als de orange curd maak je op voorhand, dus slechts enkele minuten werk nog vóór het serveren!

Ingrediënten

    Voor de pavlova

  • 350 g frambozen
  • 4 eiwitten
  • 1 kl citroensap
  • 150 g suiker
  • 75 g poedersuiker
  • Voor de orange curd

  • 3 sinaasappels, biologische
  • 250 g suiker
  • 4 eidooiers
  • 125 g boter, op kamertemperatuur
  • 2 el Cointreau
  • snufje zout
  • Afwerking

  • 3 takjes munt
  • 1 handvol blauwe bes
  • 2 el chocoladeschilfers

Bestel deze producten online

BEREIDING

    Voor de pavlova

  1. Doe 250 g frambozen samen met 50 g suiker in een steelpan. Warm op tot de suiker volledig is opgelost. Zeef en laat de frambozencoulis afkoelen.
  2. Klop de eiwitten op en voeg de rest van de suiker in 3 delen toe. Klop verder tot het schuim stevig is en in pieken blijft staan.
  3. Zeef de poedersuiker en spatel deze voorzichtig door de eiwitten. Spatel er ook nog het citroensap door.
  4. Stort het eiwitschuim uit op een met bakpapier bedekte bakplaat. Giet hierop de frambozencoulis en spatel voorzichtig door elkaar.
  5. Zet 3-4 uur in een oven van 100 °C met de deur op een kiertje. De pavlova is klaar wanneer die loskomt van het bakpapier. Laat afkoelen.
  6. Voor de orange curd

  7. Was en rasp de schil van de sinaasappels. Meng met de suiker en een snufje zout. Meng er de zachte boter door. Pers de sinaasappels tot je 100 milliliter sinaasappelsap hebt. Meng het sap samen met de Cointreau door de boter-suikermengeling. (dit mengsel kan er geschift uitzien, maar geen zorgen, het komt goed!)
  8. Schep in een steelpan en verwarm op een zacht vuur terwijl je roert. Voeg dan de eidooiers toe en blijf roeren tot je een egale massa hebt die ingedikt is. Laat het vuur niet te hoog gaan!
  9. Wanneer het mengsel is ingedikt, zeef het en laat afkoelen in de koeling.
  10. Voor de afwerking

  11. Snij de rest van de sinaasappels in partjes.
  12. Leg de afgekoelde pavlova op een grote schaal. Bestrijk met de orange curd. Werk af met sinaasappelpartjes, frambozen, blauwe bessen, munt en chocoladeschilfers. Zet de schaal in het midden van de tafel en geef je gasten een lepel. Aanvallen maar!


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 636.12 kcal
Koolhydraten 99.09 g
waarvan suikers 97.9 g
Vet 23.08 g
waarvan verzadigd 13.22 g
Proteïnen 6.32 g
Vezels 5.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin