Forelcocktail met appel en knolselder

20 MIN
4 personen
Forelcocktail met appel en knolselder

Gerookte forel is echt een perfecte match met knolselder en appel in deze cocktail, gepresenteerd in mooie verrines. Een perfect feestelijk hapje!

Ingrediënten

  • 150 g gerookte forel, in stukjes
  • 100 g garnalen
  • ¼ knolselder, in julienne
  • ½ appel, in julienne
  • ½ citroen, geperst
  • 4 el zure room
  • 1 kl dijonmosterd
  • 1 el olijfolie
  • ½ kl kerriepoeder
  • 2 el bieslook, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Besprenkel de julienne van knolselder met het citroensap. Roer goed om.
  2. Meng de gerookte forel onder de knolselder. Doe er de garnalen en de appelreepjes bij.
  3. Maak een vinaigrette van de zure room, de mosterd, de kerriepoeder en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en roer goed om.
  4. Meng het forel slaatje met de dressing en verdeel over de glaasjes. Werk af met de bieslook en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 168.2 kcal
Koolhydraten 6.9 g
waarvan suikers 2.8 g
Vet 9.34 g
waarvan verzadigd 2.83 g
Proteïnen 13.47 g
Vezels 1.01 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin