Focaccia met olijven, rozemarijn en gedroogde tomaten

135 MIN
4 personen
Focaccia met olijven, rozemarijn en gedroogde tomaten

Focaccia is een hartig Italiaans plat brood, dat je kan opleuken met kruiden, olijven en zongedroogde tomaatjes. Heerlijk met véél olijfolie erbij!

Ingrediënten

  • 100 g zwarte olijven, fijngehakt
  • 100 g zongedroogde tomaten, fijngehakt
  • 21 g verse gist
  • 500 g bloem
  • ½ bosje rozemarijn, fijngehakt
  • 5 el olijfolie
  • 1 kl zout
  • 1 kl zeezout

BEREIDING

  1. Los in een kommetje de gist op in 250 milliliter lauw water. Meng in een andere kom de bloem met het zout. Maak in het midden een kuiltje en schenk er het gistmengsel en de olijfolie in. Kneed met de handen tot een glad deeg.
  2. Bestuif een werkblad met bloem en kneed hierop 10 minuten het deeg. Doe het opnieuw in een kom, dek af en laat 1 uur rijzen op een warme plek.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  4. Meng de fijngehakte tomaat en olijven door het deeg. Rol uit tot de gewenste grootte en dikte. Leg op een bakplaat met bakpapier. Prik met je vinger putjes in het deeg en strooi er de rozemarijn en het zeezout over. Besprenkel met wat extra olijfolie en zet 40 minuten in de warme oven.
  5. Haal uit de oven en laat nog even afkoelen voor het serveren.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 648.56 kcal
Koolhydraten 88.96 g
waarvan suikers 0.86 g
Vet 24.42 g
waarvan verzadigd 3.61 g
Proteïnen 15.8 g
Vezels 4.3 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin