Flammkuchen met spek en uien

80 MIN
4 personen
Flammkuchen met spek en uien

Flammkuchen is een traditioneel gerecht uit de Elzas en lijkt op witte pizza. Deze met spek en uiringen is de basisversie ! Lekker als hapje of voor de lunch.

Ingrediënten

    voor het deeg

  • 350 g tarwebloem
  • 5 g gist
  • 210 ml water
  • 1 el olijfolie
  • 7 g zout
  • Voor het beleg

  • 150 g spek, in reepjes
  • 200 ml crème fraiche
  • 2 uien, in fijne ringen
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe de bloem in een keukenmachine. Voeg het gist en het zout toe. Voeg dan ook het water en de olijfolie toe.
  2. Kneed het deeg 10 minuten op matige snelheid tot een soepel deeg dat licht plakkerig en elastisch is.
  3. Laat afgedekt een uur rijzen op een warme plek.
  4. Verwarm de oven voor op 250 °C.
  5. Rol het deeg uit op een met bakpapier bedekte bakplaat tot een rechthoek of een cirkel.
  6. Besmeer het deeg met de crème fraiche. Verdeel hierover de uien met de spekreepjes. Kruid bij met peper en zout.
  7. Bak de Flammkuchen 10 minuten af in de warme oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 860.27 kcal
Koolhydraten 66.24 g
waarvan suikers 4.2 g
Vet 60.6 g
waarvan verzadigd 25.2 g
Proteïnen 12.35 g
Vezels 3.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin