Flammkuchen met peer, roquefort en hazelnoten

20 MIN
2 personen
Flammkuchen met peer, roquefort en hazelnoten

Flammkuchen, of Tarte Flambée, is een traditionele 'witte pizza' uit de Elzas. Deze is dan ook overheerlijk met toppings uit die streek! De bodem wordt bestreken met knoflook-zureroom mengsel en daar komt de zoutige roquefortkaas, friszoete peer, kruidige rucola en crunchy hazelnoten bij.

Ingrediënten

  • 1 peer
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g hazelnoten
  • ¾ potje lichte zure room
  • 1 vel pizzadeeg
  • 100 g roquefort
  • 1 stick honing
  • 50 g rucola
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 230 °C. Was en snij de peer in plakjes. Pers de knoflook. Hak de hazelnoten grof.
  2. Meng de zure room met de knoflook. Kruid met peper en zout.
  3. Leg het pizzadeeg voor je uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met het zure-roommengsel. Schik hierop de plakjes peer. Verkruimel de roquefort erover en bedruppel met de honing. Strooi er ook de hazelnoten over. Kruid met wat peper en zout en zet 10-12 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Maak een dressing met de extra vierge olijfolie, balsamico, peper en zout. Doe de rucola in een kom en hussel de dressing erdoor.
  5. Haal de flammkuchen uit de oven, snij in stukken en beleg met de rucola en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 709.48 kcal
Koolhydraten 47.92 g
waarvan suikers 18.89 g
Vet 45.86 g
waarvan verzadigd 20.5 g
Proteïnen 24.9 g
Vezels 4.87 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin