Flammkuchen met peer en roquefort

90 MIN
4 personen
Flammkuchen met peer en roquefort

Flammkuchen, of Tarte Flambée, is een traditionele 'witte pizza' uit de Elzas. Deze variatie met peer en roquefort is heerlijk en eenvoudig!

Ingrediënten

    Voor het deeg

  • 350 g tarwebloem
  • 5 g gist
  • 210 ml water
  • 1 el olijfolie
  • 7 g zout
  • Voor de topping

  • 1 handvol rucola
  • 1 peer, in partjes
  • 100 g roquefort
  • 2 el crème fraiche
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe de bloem in een keukenmachine. Voeg het gist en het zout toe. Voeg dan ook het water en de olijfolie toe.
  2. Kneed 10 minuten tot een soepel deeg dat licht plakkerig en elastisch is. Laat een uur afgedekt rijzen op een warme plek.
  3. Verwarm de oven voor op 250 °C.
  4. Rol het deeg dun uit op een met bakpapier bedekte bakplaat in een cirkel of een rechthoek.
  5. Besmeer de flammkuchen met de crème fraîche. Verdeel de peer en de blauwe kaas hierover. Kruid bij met peper en zout.
  6. Bak de flammkuchen 10 minuten af in de warme oven. Werk af met de rucola en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 474.49 kcal
Koolhydraten 65.63 g
waarvan suikers 4.05 g
Vet 15.9 g
waarvan verzadigd 7.51 g
Proteïnen 15.49 g
Vezels 2.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin