Flammkuchen met brie, appel en honing

90 MIN
4 personen
Flammkuchen met brie, appel en honing

Een bodem van brooddeeg besmeerd met zure room en belegd met plakjes appel en brie. Besprenkel deze Flammkuchen met honing en bak hem 10 minuten af in de oven. Een eenvoudig en snel gerecht, laat het jullie smaken!

Ingrediënten

  • 200 g brie
  • 2 appels
  • 1 handvol rucola
  • 1 teentje knoflook
  • 6 el zure room
  • 2 el honing
  • 350 g bloem
  • 5 g gist, gedroogde
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe de bloem in een keukenmachine. Voeg de gist en 1.5 kl zout toe. Voeg dan 200 ml water en de olijfolie toe.
  2. Kneed 10 minuten tot een soepel deeg dat licht plakkerig en elastisch is. Laat een uur afgedekt rijzen op een warme plek.
  3. Verwarm de oven voor op 250 °C.
  4. Pers de knoflook en meng met de zure room. Kruid met peper en zout. Snij de appels in dunne plakjes. Snij de brie in plakjes.
  5. Rol het deeg dun uit op een met bakpapier bedekte bakplaat.
  6. Bestrijk het deeg met de zure room en beleg met de plakjes appel en brie. Besprenkel met de honing.
  7. Bak de flammkuchen 10 minuten af in de oven. Werk af met de rucola en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 650.86 kcal
Koolhydraten 79.75 g
waarvan suikers 18.76 g
Vet 25.82 g
waarvan verzadigd 14.24 g
Proteïnen 22.57 g
Vezels 4.04 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin