Fishnuggets met chili-limoensaus, rijst, spinazie en paksoi
30 MIN
2 personen
Chef Caroline: "Zoet, zuur, pittig ... ik ging op zoek naar de perfecte balans in dit lekkere, exotische gerecht. Wat denk je, missie geslaagd? Laat het smaken!"
Ingrediënten
1 baby paksoi
1 teentje knoflook
20 gr gember
1 limoen
10 gr koriander
2 kl srirachasaus
300 gr fish nuggets
125 gr witte rijst
100 gr spinazie
(sesam)olie
1 el bruine suiker
1 el maïszetmeel
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snijd de paksoi in reepjes. Pers de knoflook. Rasp de gember tot je ongeveer 0,5 kl per persoon hebt. Snijd de helft van de limoen in partjes. Pers het sap van de rest van de limoen. Pluk de blaadjes van de takjes koriander.
Chili-limoensaus: meng in een steelpannetje 1 el (sesam)olie per persoon met de knoflook, gember, het limoensap, de srirachasaus (gebruik minder als je niet van pittig houdt), de bruine suiker, het maïszetmeel, een snuifje zout (zie tip) en 1 el water per persoon. Warm op op een zacht vuur, tot de saus indikt. Houd warm.
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Verhit een scheutje (sesam)olie in een pan en voeg de paksoi toe. Roerbak 4 minuten op hoog vuur en voeg de spinazie toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Schep uit de pan.
Verhit opnieuw een scheutje (sesam)olie in de pan. Bak de fishsticks 4-6 min. langs beide kanten goudbruin.
Serveer de rijst met de fish nuggets, gewokte groenten, de chili-limoensaus en een limoenpartje. Werk af met de blaadjes koriander. Serveer met de Delirium Red. Smakelijk!
TIP: Heb je wat sojasaus in huis? Vervang het snuifje zout gerust door een scheutje sojasaus in dit gerecht.