Fish nuggets met puree met yoghurtsausje en gebakken prei
25 MIN
2 personen
Foodbagchef Claire: "Sausjes op basis van yoghurt zijn mijn absolute favoriet! Ze zijn gezonder dan mayonaise en van nature lekker fris. En psst, ik meng wat gele bieten door de puree, niemand die het merkt!"
Ingrediënten
500 gr bloemige aardappelen
1 gele biet
1 stengel prei
10 gr krulpeterselie
10 gr bieslook
½ sjalot
125 gr volle yoghurt
300 gr fish nuggets
boter
olie
scheutje melk
snuifje nootmuskaat
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snijd de aardappel en bieten in stukken van zo'n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in zo'n 15-20 min. gaar.
Halveer de prei overlangs en snijd vervolgens in stukken van 2 cm. Smelt een klontje boter in een pan en bak de prei 5-7 min. op middelhoog vuur. Schep niet te vaak om, maar geef de prei de kans om wat donker te kleuren, daar wordt ie heerlijk zoet van. Schep uit de pan.
Hak intussen de peterselie en bieslook fijn. Snipper ook de sjalot fijn en schep beiden onder de yoghurt. Kruid met zout en zwarte peper (zie tip).
Verhit opnieuw een klontje boter en een scheutje olie in de pan van de prei en bak de fish nuggets 4-6 min. langs beide kanten goudbruin op middelhoog vuur.
Snijd de citroen in partjes.
Giet de aardappelen en bieten af en stamp, samen met een scheutje melk, tot een smeuïge puree. Kruid met de nootmuskaat, zout en zwarte peper. Je kan de prei door de puree scheppen, maar dat hoeft niet.
Serveer de fish nuggets met preipuree en een lepel yoghurtsaus. Serveer met een citroenpartje voor op de fish nuggets. Smakelijk!
TIP: Nog wat verloren augurken of kappertjes achteraan in de koelkast staan? Hak fijn en voeg toe aan de yoghurtsaus.