Fish nuggets met knolselderpuree, tartaarsaus en tuinkers

25 MIN
2 personen
Fish nuggets met knolselderpuree, tartaarsaus en tuinkers

Foodbagchef Caroline: "Neem jij ook altijd een portie krokant gebakken vis als je gaat uitwaaien aan zee? Ik geef de klassieker een frisse draai en serveer krokant gebakken vis met knolselderpuree, pittige tuinkers en natuurlijk tartaarsaus."

Ingrediënten

  • 500 gr bloemige aardappelen
  • 400 gr knolselderblokjes
  • 300 gr fish nuggets
  • ¼ citroen
  • 50 gr tuinkers
  • 60 gr tartaarsaus
  • boter
  • olie
  • scheutje melk
  • snuifje nootmuskaat
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet). Zet de knolselderblokjes en aardappelen net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar. Giet af en stamp, samen met de melk, tot een smeuïge puree. Kruid met de nootmuskaat, zout en zwarte peper.
  2. Smelt een klontje boter en een scheutje olie in een pan (zie tip). Bak de fish nuggets in 5-8 min. goudbruin op middelhoog vuur.
  3. Snijd de citroen in partjes. Knip de tuinkers van het matje.
  4. Serveer de fish nuggets met de knolselderpuree, tuinkers, tartaarsaus en een partje citroen. Smakelijk!
  5. TIP: De boter zorgt voor de smaak en de olie voor een lekker krokant korstje.