Fish & chips met tartaarsaus en broccolipuree

30 MIN
2 personen
Fish & chips met tartaarsaus en broccolipuree

Foodbagchef Deborah: "Aan de overkant van het kanaal zijn ze dol op fish & chips! Voor ze de vis bakken wordt die door een beslag gehaald. Zo wordt die lekker krokant. Of maak het jezelf gemakkelijk, en gebruik voorgemaakte fish nuggets, zoals ik deed."

Ingrediënten

  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • 1 broccoli
  • 300 gr fish nuggets
  • ½ citroen
  • 50 gr tartaarsaus
  • olie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de aardappelen in wedges (schillen hoeft niet). Hussel op de bakplaat door elkaar met wat olie. Rooster 20-25 min. in de oven, tot de wedges goudbruin zijn. Schep halverwege eens om. Haal uit de oven en kruid met zout.
  3. Breng intussen een ruime pot gezouten water aan de kook voor de broccoli. Snijd de broccoli in roosjes en kook in 8-10 min. gaar. Giet de broccoli af en stamp tot een puree (zie tip). Kruid met zout en zwarte peper.
  4. Verhit een scheutje olie in de pan en bak de fish nuggets 5 min. op middelhoog vuur, tot ze goudbruin kleuren. Snijd de citroen in partjes.
  5. Serveer de fish nuggets en aardappelwedges met de broccolipuree. Werk af met een lepeltje tartaarsaus en een partje citroen. Smakelijk!
  6. TIP: Geen zin in puree? Je kan de broccoli dan mee roosteren met de aardappelen. Voeg ze dan de laatste 15 min. toe aan de aardappelen.