Fiadone: Corsicaanse kaastaart

45 MIN
6 personen
Fiadone: Corsicaanse kaastaart

Een recept uit 'Airfryer all day', een kookboek van Claudia Allemeersch. In het boek vind je creatieve en originele bereidingen, waarvan je niet zou denken dat het ook in een airfryer kan. We testten 'Fiadone', een type kaastaart uit Corsica die het midden houdt tussen kaastaart en flan. Normaal gezien gebruik je er ‘brocciu’ voor, een verse schapenkaas, maar je kan ‘m ook perfect vervangen door ricotta. Verrassend, fris en zo gemakkelijk!

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 75 gr suiker
  • 250 gr brocciu, of ricotta
  • 1 citroen, biologisch
  • ½ pompelmoes, biologisch
  • 1 limoen, biologisch
  • poedersuiker

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Splits de eieren. Klop het eigeel op met de suiker tot een lichte, schuimige massa.
  2. Rasp de zeste van de citroen.
  3. Klop het eiwit op. Spatel ondertussen de ricotta en citroenzeste onder de eigelen.
  4. Verwarm de airfryer 2 min. voor op 180 ºC. Spatel het eiwit voorzichtig onder het beslag. Bekleed een bakvorm die in de airfryer kan met bakpapier. Stort het beslag in de bakvorm. Bak 30 min. op 170 ºC.
  5. Optioneel: Trek slierten zeste van de pompelmoes en limoen. Doe wat water in een pannetje en kook de zestes even op. Giet af en kook een tweede keer op. Giet opnieuw af en laat uitlekken.
  6. Bestuif met poedersuiker en werk af met de zestes. Snijd in spieēn en serveer. Smakelijk!