Foodbagchef Caroline: "Easy does it! Dat weten de Italianen ook. Vandaag maken we een eenvoudige pasta met tonijn en tomatensaus. Gebruik tomaten uit blik van topkwaliteit, dat maakt al het verschil."
Ingrediënten
1 gele ui
1 stengel prei
2 wortelen
1 teentje knoflook
250 ml tomatensaus
200 gr fettuccini
100 gr tonijn in blik
zout
zwarte peper
olijfolie
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
Snipper de ui fijn. Snijd de prei in halve ringen van 0,5 cm. Snijd de wortel overlangs in 4 en dan in blokjes (schillen hoeft niet). Pers de knoflook.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan. Stoof de ui en knoflook 2 min. op zacht vuur, tot de ui glazig is. Voeg de prei en wortel toe en stoof 5 min. Voeg de tomatensaus en 50 ml water per persoon toe. Breng aan de kook en laat 10 min.
pruttelen.
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht.
Laat de tonijn uitlekken. Roer door de tomatensaus. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper (zie tip).
Laat de tonijn uitlekken. Roer door de tomatensaus. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper (zie tip).
Schep de pasta door de saus. Voeg eventueel wat kookvocht toe voor een smeuïge saus. Schep in een diep bord, werk af met een scheutje (goede) olijfolie en serveer. Smakelijk!
TIP: Houd je van pikant? Want chilivlokken, tabasco of zelfs sriracha passen uitstekend in deze pasta!