Fettuccine met zalm

25 MIN
4 personen
Fettuccine met zalm

Fettuccine zijn brede pastalinten, die goed passen bij stevige sauzen. Zoals deze saus met room en verse zalm. De witte wijn & tomaat zorgen voor frecheur.

Ingrediënten

  • 200 g zalm, in stukjes
  • 500 g fettuccine
  • 200 g tomaten, ontveld en in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 dl witte wijn
  • 200 ml room
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl tijm, fijngehakt
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Fruit de ui en de knoflook glazig in een beetje olijfolie.
  2. Voeg de tomaten en de zalm toe en laat 10 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Voeg de wijn toe en laat de alcohol verdampen.
  3. Giet er de room bij en kruid met tijm, peper en zout en laat nog 5 minuten zachtjes warmen.
  4. Kook de fettuccine beetgaar in gezouten water. Giet af en voeg bij de saus. Bestrooi met de bieslook en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 830.65 kcal
Koolhydraten 90.35 g
waarvan suikers 8.54 g
Vet 33.64 g
waarvan verzadigd 13.12 g
Proteïnen 29.34 g
Vezels 5.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin