Fettuccine met witte bonen, erwten en prei

30 MIN
4 personen
Fettuccine met witte bonen, erwten en prei

Fettuccine is een typisch Romaanse pasta die lekker is met witte bonen. Dit heerlijke variatierecept met erwtjes en prei is puur genieten.

Ingrediënten

  • 450 g fettuccine
  • 300 g witte bonen, blik
  • 250 g erwten
  • 2 prei, in ringen
  • 30 g parmezaan, geraspt
  • 150 ml room
  • 2 el olijfolie
  • 2 el dragon, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de fettucine zoals aangegeven op de verpakking in gezouten water. Doe er de laatste 2 minuten de bonen en erwten bij. Giet af.
  2. Stoof de prei zacht in de olijfolie maar laat ze niet bruinen. Kruid bij met peper en zout.
  3. Schenk er dan de room bij en laat enkele minuten sudderen tot een sausje.
  4. Schep de pasta met de bonen en erwtjes bij de saus. Bestrooi met de dragon en meng goed.
  5. Verdeel de pasta over de borden en werk af met de parmezaan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 847.13 kcal
Koolhydraten 107.92 g
waarvan suikers 9.1 g
Vet 28.13 g
waarvan verzadigd 10.82 g
Proteïnen 32.07 g
Vezels 17.77 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin