Fettuccine met bolognaisesaus van kip

20 MIN
2 personen
Fettuccine met bolognaisesaus van kip

Een lekkere en lichte variatie op spaghetti bolognaise met dunne fettuccine sliertjes, kippengehakt en een tomatensausje met wortel erbij. Werk af met blaadjes verse basilicum!

Ingrediënten

  • 150 g fettuccine
  • 2 wortelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g kippengehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 10 g basilicum
  • 2 kl olijfolie
  • 1 el balsamico
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de fettuccine beetgaar in 10-12 minuten. Giet af maar bewaar een kopje van het kookvocht.
  2. Rasp de wortelen met een grove rasp. Pers de teentjes knoflook.
  3. Verhit 2 koffielepels olijfolie in een brede antikleefpan. Voeg de geraspte wortelen toe en laat 1 minuut stoven. Voeg dan het gehakt toe en schep het goed om. Voeg na 2 minuten ook de knoflook toe. Laat bakken tot het vlees mooi aangekleurd is.
  4. Voeg de tomatenpuree en 1 eetlepel balsamico toe. Laat inkoken op een zacht vuurtje en voeg na 3 minuten 200 milliliter van het kookvocht van de pasta toe. Laat nog 5 minuten inkoken, totdat de saus is ingedikt. Kruid met peper en zout.
  5. Snij ondertussen het basilicum fijn.
  6. Serveer de fettuccine met de saus en het basilicum erover gestrooid.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 518.35 kcal
Koolhydraten 61.96 g
waarvan suikers 13.14 g
Vet 13.63 g
waarvan verzadigd 3.07 g
Proteïnen 32.57 g
Vezels 7.33 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin