Farro met groene asperges, aubergine, getakaas en granaatappel

30 MIN
2 personen
Farro met groene asperges, aubergine, getakaas en granaatappel

Chef Isa: "Farro is een echt 'oergraan'. Mensen aten het al in het oude Rome. De graantjes hebben extra veel bite en een nootachtige smaak. Dat maakt ze ideaal om te gebruiken in smaakvolle salades zoals deze."

Ingrediënten

  • 125 gr farro
  • 250 gr groene asperges
  • ½ granaatappel
  • 1 aubergine
  • 2 kl vloeibare honing
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 100 gr getakaas, of feta
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de farro volgens de instructies op de verpakking.
  2. Spoel de asperges en leg minstens 5 min. in een ruime kom met koud water. Het zand dat eventueel nog aan de kopjes zit, zal zo naar de bodem zakken.
  3. Granaatappel: klop intussen met een houten lepel op de schil van de granaatappel terwijl je de granaatappel helemaal ronddraait. Zo komen de pitjes makkelijk los. Snijd vervolgens horizontaal doormidden en haal de pitjes eruit.
  4. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Verhit een flinke bodem olijfolie in een pan en bak de aubergine goudbruin en gaar op middelhoog vuur (zie tip). Voeg op het einde de honing toe en laat even karamelliseren. Haal uit de pan en bestrooi royaal met zout.
  5. Snijd de asperges in stukken van 3 cm en bak 5-7 min. in de pan van de aubergine. Kruid met zout en zwarte peper.
  6. Breng de farro op smaak met een scheutje olijfolie en de Italiaanse kruiden. Voeg de granaatappelpitjes, aubergine, asperges en getakaas toe. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper. Serveer meteen, smakelijk!
  7. TIP: Een aubergine heeft voldoende vetstof nodig om mooi te kunnen bakken.