Farfalle met worstjes in snelle tomatensaus

15 MIN
2 personen
Farfalle met worstjes in snelle tomatensaus

Een supersnelle smaakvolle pastaschotel? Dan ben je aan het goede adres! Chipolataworstjes hebben al heel veel smaak, dus ze zijn heel geschikt om in een snelle tomatensaus te gebruiken. Dit kan werkelijk iedereen klaarmaken, in 15 minuten!

Ingrediënten

  • 200 g farfalle
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 300 g chipolataworsten
  • 350 ml tomatenpassata
  • 1 takje rozemarijn
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, vergiet, kookpot en een grote antikleefpan met deksel klaar.
  2. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de farfalle en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af.
  3. Snij ondertussen de rode paprika in reepjes. Snij de tomaten in blokjes. Snij de chipolata in stukjes van 3 centimeter.
  4. Verhit de olijfolie in de antikleefpan en voeg de stukjes chipolata en de rode paprika toe. Roerbak 3 minuten en voeg dan de tomatenblokjes toe. Laat 1 minuut stoven en voeg de tomatenpassata en de rozemarijn toe. Laat de saus 5 minuten pruttelen onder deksel.
  5. Schep de rozemarijn uit de saus. Kruid de saus met peper en zout. Roer de gekookte farfalle door de saus en serveer. Werk af met de geraspte kaas.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 848.48 kcal
Koolhydraten 86.59 g
waarvan suikers 10.88 g
Vet 32.6 g
waarvan verzadigd 11.12 g
Proteïnen 42.2 g
Vezels 9.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin