Falafelbowl met verse tzatziki en zoete aardappelfrietjes

30 MIN
2 personen
Falafelbowl met verse tzatziki en zoete aardappelfrietjes

Foodbagchef Deborah: "Ik haal de falafel voor deze heerlijke bowl bij La Vie Est Belle. In 1992 opgericht door Katrien en Stefaan na hun tijd in Rwanda. Daar ontdekten ze de veelzijdigheid van peulvruchten en besloten daar in België iets mee te doen."

Ingrediënten

  • 400 gr zoete aardappel
  • 1 rode biet
  • 1 komkommer
  • 10 gr munt
  • 2 kl Griekse kruidenmix
  • 50 gr volle yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 16 stuks falafel
  • ½ rode ui
  • 1 avocado
  • olie
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de zoete aardappel in frietjes (schillen hoeft niet). Schil de rode biet en snijd in gelijke blokjes van zo'n 2 cm. Hussel beide op de bakplaat door elkaar met wat olie en rooster 20-25 min. in de oven, tot de frietjes goudbruin zijn. Schep halverwege eens om. Haal uit de oven en kruid met zout en zwarte peper.
  3. Tzatziki: rasp de helft van de komkommer en laat uitlekken in een vergiet (zie tip). Hak de munt fijn. Meng de geraspte komkommer, munt, Griekse mix en een scheutje olijfolie onder de yoghurt en pers de knoflook erbij. Kruid met zout en zwarte peper. Snijd de overige komkommer in blokjes van 1-2 cm.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de falafels 3-4 min. per kant op middelhoog vuur. Halveer intussen de ui en snijd in dunne ringen. Snijd de avocado in blokjes.
  5. Schik de zoete aardappelfrietjes, rode biet, komkommer, avocado en falafel in een kom of op een bord. Werk af met de tzatziki en uiringen. Smakelijk!
  6. TIP: De geraspte komkommer laten uitlekken hoeft niet perse. Het zorgt er wel voor dat je tzatziki steviger zal zijn.