Falafel marinara met spaghetti

30 MIN
2 personen
Falafel marinara met spaghetti

De klassieke 'lady en de vagebond-pasta' in een veggie versie met falafel! Dit moet je echt eens een kans geven, het hele gezin zal smullen!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 500 ml tomatenpassata
  • 12 falafels
  • 200 g spaghetti
  • 40 g parmezaan
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • 1 kl balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de paprika's in blokjes. Hak de bladpeterselie fijn.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3. Verhit de olijfolie in een kookpot en voeg de fijngesneden ui en knoflook toe. Laat 3 minuten stoven en voeg de paprikablokjes toe. Laat 5 minuten stoven en voeg dan de Italiaanse kruiden en de tomatenpassata toe. Roer goed om en breng aan de kook. Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er de falafels op. Zet 10 minuten in de oven. Draai ze halverwege om.
  5. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in 7 minuten. Giet de pasta af.
  6. Voeg de balsamico en suiker toe aan de saus. Kruid met peper en zout en roer om. Meng met de gekookte spaghetti. Schep in borden en leg er de falafels bij. Overstrooi met parmezaan en fijngehakte bladpeterselie en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 764.19 kcal
Koolhydraten 109.67 g
waarvan suikers 26.07 g
Vet 18.78 g
waarvan verzadigd 5.94 g
Proteïnen 32.45 g
Vezels 12.91 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin