Fagottini met waterkerspesto

40 MIN
4 personen
Fagottini met waterkerspesto

Deze fagottini zijn een soort van ravioli, gevuld met kip en roomkaas. De waterkerspesto erbij is gemaakt met cashewnoten, een verrassend contrast!

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet, gekookt en fijngehakt
  • 300 g pastavellen
  • 600 g waterkers
  • 1 teentje knoflook
  • 60 g cashewnoten, fijngehakt
  • 200 g parmezaanschilfers
  • 100 ml roomkaas
  • 1 ei, losgeklopt
  • 100 ml witte wijn
  • 1 el olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Meng de fijngehakte kip met de roomkaas en kruid met peper en zout. Rol het pastavel uit en verdeel in gelijke vierkantjes. Verdeel hierover het kipmengsel. Bestrijk de randen met het losgeklopt ei en druk ze tegen elkaar.
  2. Breng een grote pot water aan de kook en kruid met 1 eetlepel zout, de tijm en het laurierblad. Kook hierin 5 minuten de pastavellen. Giet af en zet opzij.
  3. Mix ondertussen de waterkers, witte wijn en knoflook fijn in een blender. Schep over in een kom en meng voorzichtig wat olijfolie en parmezaanschilfers door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Leg de pasta in een grote serveerschaal. Schenk de waterkerssaus erover. Werk af met de fijngehakte cashewnoten en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 842.51 kcal
Koolhydraten 61.71 g
waarvan suikers 7.64 g
Vet 37.94 g
waarvan verzadigd 17.52 g
Proteïnen 56.6 g
Vezels 6.68 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin