Escalope van kip met tijm en citroen

45 MIN
4 personen
Escalope van kip met tijm en citroen

Kip en citroen, ze passen zo goed bij mekaar! Een heerlijke bereiding van kipfilet. Lekker met gebakken patatjes en een fris slaatje of geroosterde groenten.

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 citroen, geperst
  • 1 citroen, in schijfjes
  • 20 g bloem
  • 40 g parmezaan, geraspt
  • 50 ml witte wijn
  • 50 g boter
  • 8 takjes tijm, afgeritst
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Meng het citroensap met de knoflook en de tijm. Kruid bij met peper en zout.
  2. Snijd de kipfilets middendoor. Leg tussen plasticfolie en sla plat met een hamertje. Leg dan de kipfilets in een schaal en schenk er de marinade bij. Laat 30 minuten marineren.
  3. Haal de kip uit de marinade, dep droog en bestrooi met de bloem. Bak de kippen lapjes goudbruin in de boter op een middel hoog vuur. Blus met de witte wijn en laat nog enkele minuten verder garen. Kruid bij met peper en zout.
  4. Verdeel de kippenlapjes over de borden en schenk er de saus bij. Bak de schijfjes citroen nog even kort aan in de pan en leg ze bij de kip. Werk af met de parmezaan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 332.58 kcal
Koolhydraten 7.92 g
waarvan suikers 1.75 g
Vet 14.9 g
waarvan verzadigd 8.87 g
Proteïnen 39.34 g
Vezels 1.21 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin