Escalope milanese met gepofte kerstomaatjes en pasta

45 MIN
4 personen
Escalope milanese met gepofte kerstomaatjes en pasta

Escalope milanese is de klassieke bereiding voor gepaneerde kalfslapjes uit Milaan. Vaak met een tomatensausje, hier met gepofte kerstomaatjes en tagliatelle.

Ingrediënten

  • 4 kalfslapjes
  • 400 g tagliatelle
  • 1 ei
  • 3 el paneermeel
  • 3 el bloem
  • olijfolie
  • 2 el parmezaan, geraspt
  • 1 kl gedroogde oregano, of rozemarijn
  • peper en zout
  • Voor de tomaatjes:

  • 400 g kerstomaten
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 kl rietsuiker
  • 50 ml balsamico
  • 50 ml olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de kersttomaatjes in een ovenschaal samen met de azijn, de olijfolie, suiker, knoflook en rozemarijn. Schep goed om. Pof de tomaatjes ongeveer 15 minuten in een oven.
  2. Kook de tagliatelle gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Leg de kalfslapjes tussen twee vellen plasticfolie en klop ze plat met een vleeshamer (of gebruik een deegroller).
  4. Klop het ei los in een diep bord. Meng in een ander bord het paneermeel met de oregano en de geraspte kaas. Kruid de kalfslapjes met peper en zout. Bestrooi met bloem en klop er de overtollige bloem af. Wentel ze achtereenvolgens in losgeklopt ei en paneermeel.
  5. Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak het vlees aan beide kanten goudgeel en gaar. Laat drogen op keukenpapier. Serveer met de tomaatjes en de pasta.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 725.05 kcal
Koolhydraten 90.74 g
waarvan suikers 10.32 g
Vet 21.12 g
waarvan verzadigd 5.03 g
Proteïnen 39.99 g
Vezels 5.41 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin