Erwtenomelet met munt en feta

20 MIN
4 personen
Erwtenomelet met munt en feta

Ingrediënten

  • 200 g erwten
  • 200 g feta, verkruimeld
  • 8 eieren
  • 6 el melk
  • 2 el olijfolie
  • 4 el munt, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Blancheer de erwtjes 4-5 minuten beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  2. Neem vier aparte kommetjes. Klop in elk kommetje 2 eieren los met eenvierde van de melk, de munt en de erwten. Kruid naar smaak met peper en zout.
  3. Bak één kommetje eiermengsel in een pan met een halve eetlepel olijfolie. Laat 4-5 minuten bakken tot de omelet gaar is.
  4. Verdeel eenvierde van de feta over de omelet en zet eventjes onder de grill tot kaas wat gesmolten is.
  5. Herhaal dit met de andere kommetjes en bak tot vier omeletten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 422.56 kcal
Koolhydraten 16.52 g
waarvan suikers 7.02 g
Vet 28.86 g
waarvan verzadigd 11.3 g
Proteïnen 23.81 g
Vezels 2.39 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin