Entrecôte met chimichurri

130 MIN
4 personen
Entrecôte met chimichurri

Chimichurri is een Argentijnse peterseliesaus en past heerlijk bij gegrild vlees, zoals deze entrecôte. Idaal voor de barbecue! Lekker met een aardappel in de schil.

Ingrediënten

  • 1 kg entrecôte
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • voor de chimichurri

  • 6 teentjes knoflook
  • ¼ kl chilivlokken
  • 3 el rode wijnazijn
  • 180 ml olijfolie
  • 60 g bladpeterselie
  • 3 el oregano
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Leg het vlees in een ovenschaal. Bestrijk beide kanten met olijfolie en kruid royaal met peper en zout. Dek af met plasticfolie en zet minstens 1 uur in de koelkast.
  2. Voor de chimichurri, mix je de peterselie, de knoflook, de oregano en de olijfolie in een blender. Doe dit in een kom en roer er de chilivlokken door. Zet ook dit minstens 1 uur in de koelkast.
  3. Haal het vlees en de chimichurri uit de koelkast en laat 45 minuten staan bij kamertemperatuur. Verwarm de grill voor op een hoge stand. Leg het vlees op de grill en bak zonder het om te draaien gedurende 2 minuten. Draai en bak het tot de gewenste gaarheid. Leg het gegrilde vlees in een schotel en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  4. Roer de azijn onder de chimichurri. Snij de entrecôte in plakjes van 1 centimeter dik en bestrijk met een beetje chimichurri. De resterende chimichurri serveer je in een apart kommetje bij het gerecht.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 898.06 kcal
Koolhydraten 10.46 g
waarvan suikers 1.98 g
Vet 68.73 g
waarvan verzadigd 15.13 g
Proteïnen 59.81 g
Vezels 3.13 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin