Engelse 'pie' met prei, bloemkool en mosterd

45 MIN
2 personen
Engelse 'pie' met prei, bloemkool en mosterd

Een originele bereiding uit Engeland: een 'pie': dat is een heerlijke comfort food schotel onder een krokant dakje van bladerdeeg. Ditmaal in een vegetarische versie met prei, bloemkool en mosterd. Een heerlijke hartverwarmende combinatie!

Ingrediënten

  • ½ bloemkool
  • ½ groentebouillonblokje
  • 2 stengels prei
  • 2 takjes tijm
  • 1 brikje lichte room
  • 1 bio-ei
  • 1 vel bladerdeeg
  • 2 el boter
  • 1 el bloem
  • 2 el mosterd
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Kook de bloemkoolroosjes 5 minuten. Giet af maar hou per persoon 75 milliliter van het kookvocht bij. Los hierin de groentebouillon op. Laat de bloemkoolroosjes goed uitlekken.
  3. Was en snij de prei in dunne ringen. Rits de blaadjes van de tijm.
  4. Verhit de helft van de boter in een grote antikleefpan en stoof de prei 5 minuten. Voeg de bloem en tijm toe en laat 1 minuut meebakken. Voeg dan de groentebouillon geleidelijk toe. Laat indikken en voeg de room toe. Roer goed en laat verder indikken. Voeg de bloemkoolroosjes en de mosterd toe en meng goed. Kruid met peper en zout.
  5. Splits het ei. Het eiwit heb je in deze bereiding niet nodig. Roer de eierdooier los met wat water. Wrijf een ronde ovenschaal of bakvorm met de rest van de boter in en schep hierin de vulling. Bedek met het vel bladerdeeg, snij eventueel bij. Bestrijk het bladerdeeg met de eierdooier en snij er 2 inkepingen in. Zet 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het bladerdeeg mooi goudgeel geworden is. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 921.79 kcal
Koolhydraten 71.55 g
waarvan suikers 22.18 g
Vet 58.59 g
waarvan verzadigd 30.17 g
Proteïnen 22.93 g
Vezels 13.96 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin