Empanadas met kip

60 MIN
4 personen
Empanadas met kip

Empanadas zijn Spaans deegpakketjes met een heerlijke vulling, in dit geval met kruidige kipblokjes. Een heerlijk hapje, serveer met een lekkere dipsaus.

Ingrediënten

  • 4 kipfilet, in kleine blokjes
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 50 g zwarte olijven, gehalveerd
  • 75 g amandelschilfers
  • 250 g bloem
  • 1 ei
  • 2 eieren, hardgekookt en fijngehakt
  • 400 ml zure room
  • 2 el olijfolie
  • 75 g boter
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 1 kl gember, geraspt
  • 1 kl korianderzaad
  • 1 kl venkelzaad
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Maak een deeg van de bloem, het rauwe ei, de boter en een snufje zout. Kneed alles goed door elkaar met vochtige handen. Laat even rusten.
  3. Stoof de ui samen met de knoflook aan in de olijfolie. Voeg er de kip aan toe en kruid met korianderzaad, venkelzaad, gember, peper en zout.
  4. Doe hierbij de amandelen, de olijven, de eieren en de peterselie. Overgiet met de zure room en roer om. Giet over in een kom en laat het geheel afkoelen.
  5. Splits het deeg in 2 bollen en rol uit met een deegrol. Snij cirkels uit het deeg. Leg de vulling op 1 helft van het deeg en vouw dicht. Druk de randen samen met een vork. Herhaal dit tot al het deeg of vulling op is.
  6. Verspreid de empanandas op een ovenplaat met bakpapier en zet 25 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 971.75 kcal
Koolhydraten 53.1 g
waarvan suikers 6.6 g
Vet 58.77 g
waarvan verzadigd 25.67 g
Proteïnen 56 g
Vezels 4.82 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin