Eierpunch

200 MIN
4 personen
Eierpunch

Ingrediënten

  • 4 eidooiers
  • 1 eiwit
  • 400 ml melk
  • 100 ml room
  • 50 ml whiskey
  • 80 g suiker
  • snufje kaneel
  • snufje nootmuskaat

BEREIDING

  1. Klop de eidooiers met de suiker schuimig wit.
  2. Breng de melk net niet aan de kook en doe er het eiermengsel bij. Blijf 6-7 minuten langzaam roeren en laat de crème zeker niet koken.
  3. Klop het eiwit stijf en vouw deze voorzichtig onder het mengsel. Dek de kom vervolgens af en zet minimaal 3 uur in de koelkast.
  4. Laat de eierpunch afkoelen en roer regelmatig om.
  5. Zeef het mengsel in een grote kom en voeg de room en de whiskey toe. Meng goed.
  6. Serveer in glaasjes en werk af met wat nootmuskaat en kaneel.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 313.99 kcal
Koolhydraten 25.61 g
waarvan suikers 25.3 g
Vet 16.39 g
waarvan verzadigd 7.42 g
Proteïnen 7.73 g
Vezels 0.07 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin