Breng de wijn samen met de dragonazijn, de peperbolletjes en de laurierblaadjes aan de kook. Laat 5 minuten koken op een zacht vuurtje. Zeef het geheel en voeg de eidooiers toe. Klop goed los.
Hang de kom boven een pan met bijna kokend water zonder te raken. Blijf goed kloppen zodat het mengsel aandikt. Schenk er langzaam de boter bij en blijf kloppen.
Haal de kom van het hete water en laat enkele seconden afkoelen in een laag koud water. Kruid af met peper en zout. Zet opzij en houd warm.
Breng in een pan 2 liter water aan de kook met azijn. Het water mag net niet borrelen. Breek hierin voorzichtig de eieren en pocheer ze 5-7 minuten gaar.
Toast ondertussen het brood. Schep met een schuimspaan de eieren uit het water en laat ze uitlekken. Leg elk eitje op een toast en lepel er de saus over.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.