Prik in de bovenkant van de eieren een klein gaatje. Kook ze 4-5 minuten zacht in gezouten water. Laat de eitjes even schrikken onder koud water en pel ze.
Klop voor de mousselinesaus de 4 eidooiers los. Doe ze samen met het citroensap en 4 eetlepels water in een steelpan en kook op een zacht vuurtje. Klop tot een gladde saus. Neem van het vuur voordat het ei stolt. Meng voorzichtig de gesmolten boter onder de saus en breng op smaak met cayennepeper, peper en zout.
Stoof de spinazie aan in een klontje boter. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Bak de sneetjes brood krokant in een klontje boter en snijd er soldaatjes van.
Verdeel de spinazie over vier borden. Leg hierop de eitjes en werk af met de mousselinesaus en de soldaatjes.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.