Eenpotspasta met kip, broccoli en romige kaassaus

20 MIN
2 personen
Eenpotspasta met kip, broccoli en romige kaassaus

Lekker gemakkelijk én met weinig afwas, deze originele éénpotspasta met stukjes kip, broccoli en een zalig romig kaassausje. Dit kan werkelijk iedereen maken. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 2 kipfilet
  • 1 broccoli
  • 1 ui
  • 1 brikje lichte room
  • 200 g farfalle
  • 30 g gratinkaas
  • 30 g parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de kipfilets in blokjes. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en voeg de kippenblokjes toe, kruid met peper en zout. Laat 4 minuten bakken, schep af en toe om.
  2. Snij de broccoli in kleine roosjes. Snij de ui fijn.
  3. Schep de kip uit de kookpot en bewaar onder aluminiumfolie. Voeg de rest van de olijfolie toe samen met de ui, de broccoliroosjes en per persoon 1 el water. Zet een deksel op de kookpot en laat 2 minuten op een matig vuur stoven. Schep de broccoliroosjes uit de pot (het kan geen kwaad als er wat ui meekomt) en hou apart.
  4. Voeg de room en per persoon 300 milliliter water toe. Roer goed om en breng aan de kook. Wanneer het zachtjes pruttelt, voeg je de farfalle toe. Roer goed om en laat 8 minuten prutttelen. Roer regelmatig om. Voeg dan de broccoli terug toe en laat nog 4 minuten pruttelen.
  5. Voeg de kipblokjes terug toe en roer om. Laat 2 minuten pruttelen. Controleer of de pasta gaar is. Haal van het vuur en roer er de kazen door. Roer tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 984.48 kcal
Koolhydraten 79.71 g
waarvan suikers 14.68 g
Vet 40.7 g
waarvan verzadigd 16.31 g
Proteïnen 68.35 g
Vezels 13.96 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin