Eénpotspasta 'chili con carne'-style

20 MIN
2 personen
Eénpotspasta 'chili con carne'-style

'Mac & cheese' meets chili con carne! Zo kan je deze originele éénpotspasta nog het beste omschrijven! Een heerlijke fusie van pittige en romige smaken in een super eenvoudig te bereiden gerecht. Dit wordt een nieuwe favoriet van het ganse gezin!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 300 g rundsgehakt
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 400 ml tomatenpassata
  • 200 g conchiglie
  • ½ runderbouillonblokje
  • 10 g bladpeterselie
  • 125 g kerstomaten
  • 40 g cheddarkaas
  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Verhit de olijfolie in een kookpot en voeg de ui, het rundsgehakt, de cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pittig houdt) en de Mexicaanse kruiden toe. Roerbak 5 minuten.
  2. Voeg dan per persoon 175 milliliter warm water, de tomatenpassata en de conchiglie toe. Verkruimel er de runderbouillon bij Breng aan de kook, zet een deksel op de pot en laat 12 minuten pruttelen, tot de conchiglie beetgaar is. Proef en kruid met peper en zout.
  3. Snij ondertussen de bladpeterselie fijn. Snij de kerstomaten in kwartjes.
  4. Roer de kerstomaatjes door de pasta. Strooi er de cheddarkaas over en laat nog 3 minuten verder garen onder deksel, op een zacht vuurtje.
  5. Serveer de pasta 'chili con carne' met bladpeterselie erover gestrooid.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 863.73 kcal
Koolhydraten 84.99 g
waarvan suikers 11.62 g
Vet 34.16 g
waarvan verzadigd 6.58 g
Proteïnen 48.87 g
Vezels 9.8 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin