Eénpotspasta 'chili con carne'-style

20 MIN
2 personen
Eénpotspasta 'chili con carne'-style

'Mac & cheese' meets chili con carne! Zo kan je deze originele éénpotspasta nog het beste omschrijven! Een heerlijke fusie van pittige en romige smaken in een super eenvoudig te bereiden gerecht. Dit wordt een nieuwe favoriet van het ganse gezin!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 300 g rundsgehakt
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 400 ml tomatenpassata
  • 200 g conchiglie
  • ½ runderbouillonblokje
  • 10 g bladpeterselie
  • 125 g kerstomaten
  • 40 g cheddarkaas
  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Verhit de olijfolie in een kookpot en voeg de ui, het rundsgehakt, de cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pittig houdt) en de Mexicaanse kruiden toe. Roerbak 5 minuten.
  2. Voeg dan per persoon 175 milliliter warm water, de aangegeven hoeveelheid tomatenpassata en de conchiglie toe. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid runderbouillon bij Breng aan de kook, zet een deksel op de pot en laat 10 minuten pruttelen, tot de conchiglie bijna beetgaar is. Roer af en toe. Proef en kruid met peper en zout.
  3. Hak ondertussen de bladpeterselie fijn. Snij de kerstomaten in kwartjes.
  4. Roer de kerstomaatjes door de pasta. Strooi er de cheddarkaas over en laat nog 3 minuten verder garen onder deksel, op een zacht vuur.
  5. Serveer de pasta 'chili con carne' met bladpeterselie erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 856.53 kcal
Koolhydraten 83.77 g
waarvan suikers 10.4 g
Vet 34.12 g
waarvan verzadigd 6.56 g
Proteïnen 48.63 g
Vezels 9.3 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin