Eendenfilet met wortelen in sinaasappelsaus en duchesse aardappelen

40 MIN
4 personen
Eendenfilet met wortelen in sinaasappelsaus en duchesse aardappelen

Eendenfilet, een erg lekker stukje sappig vlees, zeker in combinatie met wortelen in sinaasappelsaus, en daarbij feestelijke duchesse aardappel torentjes.

Ingrediënten

  • 4 eendenborstfilets
  • 1 kg aardappel, in stukken
  • 450 g wortelen, in schijfjes
  • 1 sinaasappel, geperst en geraspt
  • 1 kl maïzena
  • 4 eidooiers
  • 1 el suiker
  • 3 el boter
  • ½ kl gemberpoeder
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en maal ze door de passe-vite. Kruid met peper, zout en nootmuskaat naar smaak. Meng hieronder de eidooiers en meng goed onder elkaar.
  3. Kook ondertussen de wortelschijfjes beetgaar in water. Giet af en zet opzij.
  4. Doe de puree in een spuitzak en maak hiermee kleine aardappeltorentjes op een bakplaat. Zet deze 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Meng de maïzena, suiker, zout en gember in een sauspannetje. Zet op een middelhoog vuur en schenk er het sinaasappelsap en de demi glace bij. Breng al roerend zachtjes aan de kook. Doe er na 3 minuten 2 eetlepels boter bij en roer om. Giet de saus over de wortelen. Werk af met de zeste en sinaasappelpartjes.
  6. Snijd de vetlaag van eendenfilets in schuine blokjes. Kruid ze met peper en zout. Bak ze eerst op de vetzijde in boter en draai dan om. Serveer met de wortelen en aardappelen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 746.09 kcal
Koolhydraten 59.03 g
waarvan suikers 12.28 g
Vet 40.04 g
waarvan verzadigd 18.64 g
Proteïnen 33.2 g
Vezels 11.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin