Eendenborst met gebakken appel en knolselderpuree

45 MIN
4 personen
Eendenborst met gebakken appel en knolselderpuree

Knolselderpuree is een heerlijk en gezond alternatief op aardappelpuree. Het maakt je maaltijd lekker licht verteerbaar. Heerlijk bij de eendenborst met appel!

Ingrediënten

  • 2 eendenborsten
  • 1 knolselder
  • 1 handvol kervel
  • 3 appels
  • 2 el suiker
  • 100 ml porto
  • 200 ml gevogeltefond
  • ½ l melk
  • 2 el boter
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de knolselder en snij in gelijke blokjes. Kook de knolselder gaar in de melk. Giet de knolselder af. Stamp de knolselder fijn en kruid met peper, zout en muskaatnoot.
  2. Verwarm de oven voor op 160 °C. Kruid de eendenborsten met peper en zout. Snij het vel kruiseling in. Bak de eendenborsten in een ovenvaste pan met de velkant eerst, draai ze dan om en bak ze nog 2 minuten aan de andere kant. Zet de pan nog 5 minuten in de oven. Haal de eendenborsten uit de pan en laat ze 15 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  3. Schil de appels en snij ze in plakjes. Smelt een klontje boter in een pan en bak de appeltjes aan. Voeg na 5 minuten 2 eetlepels suiker toe en laat karamelliseren.
  4. Giet het vet uit de pan van de eendenborsten en kook de aanbaksels los met de porto. Laat de porto voor de helft inkoken en voeg dan de gevogeltefond toe, kruid met peper en zout. Laat inkoken en giet de saus door een zeef. Werk de saus af door er enkele klontjes boter in te smelten.
  5. Snij de eendenborsten in plakjes en serveer met de knolselderpuree, de gebakken appeltjes en de saus. Werk af met enkele takjes verse kervel.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 737.24 kcal
Koolhydraten 50.88 g
waarvan suikers 37.98 g
Vet 37.86 g
waarvan verzadigd 18.41 g
Proteïnen 39.45 g
Vezels 4.38 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin