Eend met gele curry

150 MIN
4 personen
Eend met gele curry

Een feestelijk Aziatisch gerecht, met krokante eend in een frisse marinade. Daarbij komen een heleboel groenten, pittige curry en kokosmelk.

Ingrediënten

  • 1 eend, in grove stukken, klein
  • 2 aardappelen, grof gesneden
  • 1 zoete aardappel, grof gesneden
  • 2 wortelen, grof gesneden
  • 6 teentjes knoflook, geperst
  • 4 stengels citroengras, grof gehakt
  • 2 el vissaus
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 kl rietsuiker
  • 1 el olie, plantaardig
  • 4 takjes koriander, grof gehakt
  • 1 el currypoeder, gele
  • snufje zeezout
  • Voor de marinade

  • 2 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 stengels citroengras, fijngehakt
  • 2 el vissaus
  • 1 kl zeezout

BEREIDING

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade.
  2. Leg de stukken eend in een grote kom en schenk er de marinade over. Laat 1 uur marineren.
  3. Bak de stengels citroengras met de knoflook kort aan in olie. Voeg hierbij het vlees en bak goudbruin. Doe er de aardappelen en wortelen bij. Breng op smaak met gele currypoeder, 1 eetlepel vissaus en zeezout.
  4. Overgiet met een halve liter water en breng afgedekt aan de kook. Verlaag het vuur zodra het kookt en laat 45 minuten afgedekt stoven.
  5. Doe er na 45 minuten en als het vlees gaar is, de zoete aardappel bij. Laat 15 minuten gaar koken.
  6. Voeg er de kokosmelk, de resterende vissaus en de rietsuiker bij. Laat nog enkele minuten pruttelen. Werk af met korriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 522.42 kcal
Koolhydraten 22.69 g
waarvan suikers 10.68 g
Vet 36.13 g
waarvan verzadigd 19.24 g
Proteïnen 26.64 g
Vezels 3.12 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin