Duo van chocolademousse

260 MIN
6 personen
Duo van chocolademousse

Duo van chocolademousse met witte en donkere chocolade geeft dit klassieke dessert meteen meer cachet. Ideaal om in laagjes in een verrine te presenteren.

Ingrediënten

  • 250 g witte chocolade, in stukken
  • 250 ml room
  • 7 eiwitten
  • 50 g poedersuiker
  • 200 g fondantchocolade, in stukken
  • 25 g boter
  • 2 eidooiers
  • 50 g suiker, fijn
  • 200 ml slagroom
  • 60 g chocoladeschilfers

BEREIDING

  1. Smelt de witte chocolade au bain-marie en roer er de room door. Laat afkoelen.
  2. Klop 5 eiwitten met de poedersuiker stijf tot een luchtige, glanzende massa. Spatel door de afgekoelde chocolade.
  3. Smelt de fondant-chocolade met de boter. Doe er de eidooiers één per één al roerend bij en klop tot een glad mengsel.
  4. Klop 2 eiwitten stijf met de suiker en spatel door de fondant-chocolade. Klop dan de slagroom stijf en spatel dit ook door het chocolademengsel.
  5. Schep de witte en bruine chocolademousse in de glazen. Zet ze in de koelkast en laat ze minstens 4 uur opstijven. Serveer met de chocoladeschilfers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 828.73 kcal
Koolhydraten 61.22 g
waarvan suikers 60.96 g
Vet 60.33 g
waarvan verzadigd 34.78 g
Proteïnen 11.54 g
Vezels 0.95 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin