Duivelse eitjes

20 MIN
4 personen
Duivelse eitjes

Een letterlijke vertaling van het Engelse 'devilled eggs', maar zien ze er niet heerlijk duivels uit? Desalniettemin overheerlijk en ideaal als hapje op jouw Halloween feestje!

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 avocado
  • 1 rode chilipeper, of 1/2 rode paprika
  • ½ limoen
  • 2 el mayonaise
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de eieren 10 min. Giet af en spoel onder koud water.
  2. Pel de eieren, halveer ze en schep er voorzichtig de eidooiers uit. Doe de eidooiers in een kom. Haal het vruchtvlees uit de avocado, snij in blokjes en voeg toe aan de eidooiers. Plet met een vork. Meng door elkaar en voeg de mayonaise, peper en zout en enkele druppels limoensap toe. Doe in een spuitzakje.
  3. Snij de rode chilipeper in langwerpige reepjes. TIP: Wil je het minder pittig? Gebruik dan een rode paprika en snij in reepjes.
  4. Vul de eiwitten terug op met de avocadomengeling. Steek in elk eitje 2 stukjes rode chilipeper, zoals duivelhoorntjes en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 159.03 kcal
Koolhydraten 1.47 g
waarvan suikers 1.12 g
Vet 15.93 g
waarvan verzadigd 2.9 g
Proteïnen 1.6 g
Vezels 3.39 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin