Duivels pikante scampi diabolique met pompoen en spinazie

35 MIN
2 personen
Duivels pikante scampi diabolique met pompoen en spinazie

Foodbagchef Caroline: "Scampi diabolique in een Halloween-versie, hoe ideaal is dat? Ik voeg blokjes geroosterde pompoen en flink wat pit toe, ook in de afwerking. Wie jaag jij hiermee de stuipen op het lijf, om nadien te laten genieten van een heerlijk pastagerecht? ;-)"

Ingrediënten

  • 2 flespompoen
  • 2 kl paprikapoeder
  • ½ gele ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 14 scampi's
  • 200 gr volkoren spaghetti
  • 400 gr tomatenpulp
  • 100 gr spinazie
  • olijfolie
  • snuifje suiker
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  3. Snijd de pompoen in blokjes van 2 cm (schillen hoeft niet). Hussel op de bakplaat door elkaar met het paprikapoeder, een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper. Rooster zo'n 20 min. in de oven, tot de pompoen gaar is.
  4. Snipper de ui fijn. Pers de knoflook. Snijd de chili overlangs in 2 en maak er 2 'duivelsoortjes' van (zie foto). Verwijder de zaadjes uit de andere helft en hak deze fijn.
  5. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op hoog vuur. Dep de scampi droog met keukenpapier, kruid met zout en zwarte peper en bak kort (30 sec. per kant). Haal uit de pan.
  6. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  7. Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de pan van de scampi en stoof de ui, knoflook en chilipeper (zie tip) 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpulp toe en breng aan de kook. Laat 10 min. pruttelen.
  8. Roer de spinazie handje per handje door de tomatensaus en laat slinken. Proef van de saus en breng verder op smaak met zout, zwarte peper en eventueel een snuifje suiker. Schep de scampi en geroosterde pompoen onder de saus.
  9. Schep de spaghetti in een grote schaal en verdeel de saus erover. Werk af met de duivelsoortjes. Of serveer in individuele porties. Smakelijk!
  10. TIP: Je kiest volledig zelf hoe pikant je het maakt. Proef eens van de chilipeper en gebruik weinig of alles naar voorkeur van jou en je tafelgenoten. Of serveer de chilipeper apart voor wie wel van pittig houdt.