De echte spaghetti carbonara

20 MIN
4 personen
De echte spaghetti carbonara

Pastagerechten daar scoren we altijd mee. Zowel bij groot als bij klein. De enige echte spaghetti carbonara vindt zijn oorsprong in het Italliaanse Lazio. Uiteraard zonder room én met eieren, pancetta en pecorino. Buon appetito!

Ingrediënten

  • 200 g pancetta, in blokjes
  • 400 g spaghetti
  • 60 g pecorino, geraspt
  • 4 bio-eieren
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Bewaar 4 eetlepels van het kookvocht.
  2. Bak de blokjes pancetta goudbruin.
  3. Klop in een kom de eieren los met de helft van de pecorino, flink wat peper en het gebakken spek.
  4. Meng de spaghetti met het eiermengsel, het kookvocht en een snufje zout. Roer goed om, laat de saus wat indikken op een zacht vuur en serveer met de rest van de pecorino en extra peper.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 691.3 kcal
Koolhydraten 67.5 g
waarvan suikers 3.97 g
Vet 31.23 g
waarvan verzadigd 11.4 g
Proteïnen 33.35 g
Vezels 3.65 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin