De authentieke pasta pesto alla Genovese

20 MIN
2 personen
De authentieke pasta pesto alla Genovese

De échte pesto Genovese kent iedereen ondertussen, met basilicum, pijnboompitten en parmezaan. Maar wist je dat in de authentieke pastaschotel naast de pesto ook aardappelen en sperzieboontjes worden toegevoegd? Vreemd he? Maar het smaakt wonderwel erg lekker, dit moet je proberen!

Ingrediënten

  • 200 g vastkokende aardappelen
  • 100 g sperziebonen
  • 200 g penne
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g basilicum
  • 40 g parmezaan
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot, vergiet, antikleefpan en een vijzel of keukenrobot klaar.
  2. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 1 centimeter. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze.
  3. Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de penne, aardappelblokjes en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 10-12 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de sperzieboontjes toe. Giet af maar bewaar wat van het kookvocht.
  4. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge antikleefpan, tot ze licht kleuren.
  5. Pel de knoflook. Pluk de blaadjes basilicum. Doe de knoflook, geroosterde pijnboompitten en de basilicum in een vijzel en stamp fijn (je kan dit ook in een keukenrobot doen). Voeg 3/4de van de parmezaan en de extra vierge olijfolie toe en meng goed tot een homogene massa. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Meng de pesto door de penne, sperziebonen en aardappelblokjes en voeg eventueel nog wat extra kookvocht toe voor een mooie saus. Serveer met de rest van de parmezaan erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 978.87 kcal
Koolhydraten 92.76 g
waarvan suikers 6.4 g
Vet 52.1 g
waarvan verzadigd 10.54 g
Proteïnen 31.93 g
Vezels 9.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin